Om oss

320577_10151208434915000_1035959355_nVi heter Lisa och Jörgen. Vår kennel finner ni i Ljusdal som ligger i Hälsingland.
Bernerdalens första kull föddes 1992. Vi ”firar” alltså 30 år som uppfödare i år 😀 Sedan dess har 46 kullar kommit till världen.

Jag, Lisa jobbar deltid som habiliteringspersonal på en gruppbostad i Ljusdal. (Och heltid hemma ;))
Jörgen har jobbat som egenföretagare i telecombranschen. Så han har varit på resande fot för det mesta fram tills nu.

Familjen består av oss vuxna och 4 vuxna barn födda-81 -84 -86 och -95. Fyra barnbarn, Axel, som föddes den 10 november 2008 och Ludvig som kom till världen den 27 Oktober 2011, Arvid född 11-11-11 och lilla Olivia född 24 augusti 2013.
Vi har 4 Berner Sennenhundar i olika åldrar här hemma. Katterna  Mio och Skorpan tillhör också familjen och basar över hundarna.
De äldsta barnen hjälper till när det behövs och de kan.

Jörgen skaffade sin första Berner 1980 från Drängmarkens kennel i Skellefteå. Jag skaffade min första 1985 (från samma kennel). Det dröjde ända till 1992 innan vi skulle börja med uppfödning. Så 2012 firar vi 20-årsjubileum! Med åren har kullarna blivit många. En del lyckade och andra mindre lyckade kombinationer har sett dagens ljus i detta hus. Vi har också haft den stora lyckan att få många Champions, både inhemska och utländska. Världsvinnare och Internationella champions samt några LP och S VCH meriterade ur dessa kullar. Lydnadsmeriterna och Viltspårschampionat står duktiga valpköpare för. Hoppas väl att vi själva ska få tiden och engagemanget att räcka till så vi kan köra litet tävlingslydnad igen någon gång i framtiden. Sugen blir man när man sitter utanför plan och hejar på.

Våra hundar lever med oss, trots att de är många och stora. De tillhör familjen och är våra kompisar, så det är klart att de ska vara med där det händer nåt!
Vår målsättning är att försöka hålla antalet hundar till max 5. Ju färre barn som kan hjälpa till desto mindre hundar..För oss är det också viktigt att vi orkar med att ge varje hund det den behöver. I både social träning, pälsvård, kärlek och motion.
Vi vill aldrig ha fler hundar än man hinner med. Det tar mycket tid att hålla alla hundar i kondition, ge dem miljöträning och sköta alla pälsar.

Vi har inga hundgårdar. Så det blir enormt mycket städning förstås, men det är det värt. Hundarna har vi för att vi tycker om dem och vill ha dem omkring oss.

Våra valpkullar får tillbringa den första tiden i lugn o ro med sin mamma, avskilda från den övriga flocken. Tiden från tredje-fjärde levnadsveckan, bland oss, i köket och ute. Dom andra hundarna får så småningom efter tredje veckan tillträde till valparna för då börjar mamman tycka det är ok att lämna över litet ansvar på andra i flocken. Så valparna är vana vid allt från barn och andra vuxna hundar till dammsugare när de flyttar till sina nya hem.
Vår målsättning är att föda upp friska, trevliga och rastypiska Berner Sennenhundar. Bonus blir det förstås om de inte bara är mysiga familjehundar utan snygga också!
150609gängetcarolinelundmarkjackpotleipzig_5